KunstGalerie Broodnodig

Kunstgalerie Broodnodig is in 2001 opgericht door Marcel Brood, de zoon van Herman Brood, Marcel heeft altijd al een passie gehad voor de Kunst en Muziek van ze vader.

In 1967 ontmoette Herman de moeder van Marcel, de toenmalige Miss Groningen Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 werd hun zoon Marcel geboren.

Als jongetje van 10 mocht Marcel soms mee naar optredens van zijn vader, maar door zijn roerige leven was Herman geen standaard vaderfiguur. Naar mate Marcel ouder wordt, wordt de band met zijn vader ook hechter.

Op latere leeftijd wordt Marcel niet alleen tourmanager van Herman Brood, maar ook van de band The Wild Romance. De passie voor muziek zit ook Marcel Brood in de genen, die hij hoogstwaarschijnlijk van zijn vader heeft geërfd. Dat blijkt als hij in 2011 zijn eigen rockband opricht, waar hij regelmatig mee optreedt.

Naast deze muziekgenen heeft Marcel ook een grote passie voor kunst. In de tijd dat zijn vader nog leefde verkocht hij al vaak schilderijen voor hem. In 2001 begint Marcel de Kunstgalerie Broodnodig, met deze Kunstgalerie hoopt hij de herinnering en de kunst van zijn vader in leven te houden.

Marcel Brood en Vader Herman